Get Adobe Flash player

Geschiedenis van Königsblau Vlaanderen

Hoe is’t begonnen?

Awel, zoals altijd als mensen zich vinden…..

Er was eens een tijd dat het belgische leger Duitsland bezette, en, er vele Belgen net buiten het Ruhrgebied gelegen waren. Sommigen kwamen zelfs niet meer terug en namen familie en vrienden uit België mee naar twee voetbalclubs in de regio. Schalke 04 en nog één, wiens naam mij even niet te binnen schiet.

Er was eens een tijd dat de Belgische kranten iedere maandag vol stonden van rellen in Lokeren, vechtpartijen rond de Bosuil en afgezonderde fans maken brandhout van Jan Breydel….toen, na het zoveelste artikel, werden sommige collega’s het beu, dat iemand altijd stoefte over hoe goed het wel was in Duitsland. Awel, boter bij de vis. Die iemand, mocht dus 5 man ne keer meenemen. Naar het oude Parkstadion dan maar. Schalke 04 – München 1860! Inkom 9 euro!!! Iedereen moest dus toegeven dat het daar inderdaad beter was. Amper Politie, fans door elkaar, geen rellen, samen pinten pakken en nog een goede wedstrijd gezien ook…..voor herhaling vatbaar.

Er werd regelmatig op vrije basis naar Gelsenkirchen getrokken, tot het seizoen 2000-2001, je weet wel, de verschrikkelijkste dag uit het leven van iedere Schalker. De Arena kwam eraan en het werd al snel duidelijk dat er iets moest gebeuren. Van de 62000 zitplaatsen werden er in het 1ste seizoen 44000 abonnementen verkocht en werd het moeilijk om aan kaarten te geraken. Nog vlug een abonnement aangekocht. Sindsdien regelmatig alleen helemaal naar GE, maar, ik was niet de enige met een wit/rode nummerplaat. Oeps, nog zo’n gek….beetje gezocht op internet en andere Fans uit België gevonden.

Emiel en ik spraken met elkaar af in Cafe De Kadans in Melsele. Het klikte onmiddellijk, we spraken af om te carpoolen. Toen waren we met 2. Onze vonk sprong snel over naar broers, vrienden, zussen en andere voetbalgekken. Om ons van kaarten te verzekeren, moesten we dus een fanclub oprichten. Dit gebeurde in oktober 2001, Königsblau Vlaanderen was geboren…, mede dankzij de Fanclub Möhnetal, onze leger connectie J. We bestelden dus meer en meer kaarten, namen meer en meer Vlamingen mee. Op 8 Maart 2002 werden we officieel erkend als S04 Fanclub Königsblau Vlaanderen, nr 520 bij Schalker Fan-Club Verband. Vanaf toen was er geen houden meer aan…..uitwedstrijden, Bekerfinales, Champions League uit en thuis., Berlin, Barcelona, München, Porto, Sevilla, Hamburg……teveel om op te noemen en elke uitstap heeft zijn anekdotes. De reizen met onzen S04 Mobiel naar voetbal tornooien, wedstrijden en de oefenwedstrijd naar St Truiden nemen we allemaal mee in ons graf. Nieuwjaarsreceptie met Sven Vermant, nog zoiets….man man man…twee Borussen in ’t publiek….

Ondertussen heeft deze mooie Club, zoals alles hoogtes en laagtes gekend, al waren de hoogtes absoluut in de meerderheid, en de laagtes eigenlijk niet laag…We hebben, dankzij medewerken van velen, iets fantastisch opgericht, wat in Duitsland ernorm respect verdient.